Αλκυόνη Παπαδάκη,


Η δύναμη των λέξεων


Αλκυόνη Παπαδάκη- συγγραφέας

Είναι μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Σπούδασε δημοσιογραφία, μαθήτευσε δίπλα στον δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ”, ενώ αργότερα με πρόσκληση του Τάσου Βουρνά έκανε ελεύθερο ρεπορτάζ για την εφημερίδα “Αυγή”, όπου παρέμεινε για αρκετά χρόνια. Παράλληλα με την δημοσιογραφία ξεκίνησε και την συγγραφική της δράση, εκδίδοντας το πρώτο της βιβλίο “Το κόκκινο σπίτι” (1988), ενώ το 1996 το βιβλίο της “Το χρώμα του φεγγαριού” μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη από τον σταθμό ΑΝΤ1.

Από τα πρώτα κιόλας έργα της, κατάφερε να κερδίσει το αναγνωστικό κοινό, το οποίο μέχρι σήμερα της δίνει σταθερά μία θέση στα ράφια των best sellers. Μέσα από τα βιβλία της, τα οποία χαρακτηρίζονται από την προσωπική και λυρική γραφή, η συγγραφέας θέτει αλλά και απαντά σε διαχρονικούς προβληματισμούς, γύρω από την ζωή, τη φιλία και τον έρωτα, ενώ διδάσκει ήθος, μένοντας πάντα μακριά από τον στεγνό διδακτισμό. Από το 2018 τα βιβλία της το Χαμόγελο του Δράκου, Στην άκρη του Βράχου και Κόντρα στο κύμα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.


Λίγα λόγια για το παρόν project


Η Αλκυόνη Παπαδάκη έχοντας διανύσει μία αξιοθαύμαστη πορεία στον χώρο της Λογοτεχνίας, έρχεται πλέον, για πρώτη φορά, στην θέση να “μεταλαμπαδεύσει” το απόσταγμα της συγγραφικής της εμπειρίας στην νέα γενιά συγγραφέων, μέσα από το συγκεκριμένο project.


Αγοράζοντας το σεμινάριο έχετε πρόσβαση:


-Στα μαγνητοσκοπημένα βίντεο-μαθήματα, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή.


-Στην μάθημα που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο μέσω της πλατφόρμας Zoom, στο οποίο η Αλκυόνη Παπαδάκη απαντούσε σε πραγματικό χρόνο στις απορίες των μαθητών!


Συνολική διάρκεια προγράμματος: 3 ΩΡΕΣ


Η συγγραφέας δίνει πολύτιμες συγγραφικές συμβουλές που αφορούν τόσο το δημιουργικό κομμάτι της συγγραφής, όσο και τα τεχνικά μέρη που οφείλουμε να προσέξουμε. Δίνεται ιδιαίτερη βάση στην ισορροπία των βιβλίων με έντονο λυρικό και αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, καθώς και σε εκείνα που κατατάσσονται στην ευρύτερη κατηγορία των ψυχογραφημάτων.

Ένα σεμινάριο-παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές συγγραφέων, με μέντορα μια από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Τρόπος πληρωμής


Μαθήματα


  Κεφάλαιο 1
Available in days
days after you enroll
  Live συνάντηση
Available in days
days after you enroll
  Bonus
Available in days
days after you enroll